Massage

Massage is heel gezond voor een mens. In deze tijd is er veel stress en hebben mensen een gejaagd leven dan is een massage juist goed voor het lichaam. Veel mensen zien het als een luxe echter hoef je het niet altijd als een luxe te zien. Het is maar net waar je prioriteit legt? Er is al gebleken dat we meer naar de sauna gaan om te ontspannen. De sauna’s lopen tegenwoordig over, is het daarom nog wel zo ontspannen om naar een sauna te gaan door al die drukte?

Laten we de voordelen is op een rijtje zetten van een massage bij regelmaat.

Herstel van spieren

Door regelmatig een massage te doen zal je bloedcirculatie op pijl blijven en hierdoor komen er ook afvalstoffen vrij die ervoor zorgen dat die afgevoerd worden en kan je lichaam sneller herstellen. Niet voor niets nemen veel sporters na een zware fysieke sport een massage.

Immuunsysteem

Door de afvalstoffen die afgevoerd worden krijgt je lichaam weer de mogelijkheid om weer snel nieuwe energie krijgen. Hierdoor versterk je je immuunsysteem en daarmee je weerstand. Een goede weerstand bouw je op om dit regelematig in je leefpatroon aan te brengen. En net als gezonde voeding kan een massage ook meegenomen hierin.

Bloeddruk

Bij stress gaat je bloeddruk omhoog en bij een massage die rust en kalmte geeft zal je bloeddruk naar beneden gaan. Na enkele minuten massage zal het lichaam maar ook geest rust ervaren. Voor ‘zenuwpezen’ die veel last hebben van zenuwachtigheid die vaak een te hoge bloeddruk ervaren werkt een massage heel goed voor de bloeddruk.

Ontspanning

Een massage is heerlijk voor ontspanning en het hele lijf gaat in ruststand over. Niet voor niets zijn mensen vaak aan het eind van de massage in slaapstand. Zo kunnen ze vaak gelijk lekker in slaap vallen.

Huid

Bovendien kan een gezichtsmassage hoofdpijn wegnemen en positieve effecten op de huid hebben. Rimpels worden aanzienlijk minder bij het regelmatig hebben van een gezichtsmassage. Dode huidcellen worden afgevoerd zodat er nieuwe aangevoerd kunnen worden.

Stress en humeur

Door veel stress en vermoeidheid gaat dit ook ten koste van je humeur. Bij een massage kom je weer in een ontspannen stand waardoor je je weer fijn gaat voelen en beter in je vel wordt. Mentaal en fysiek is dan ook met elkaar verbonden. Ben jij lichamelijk goed dan ben je mentaal ook goed.

Bewustwording

In het dagelijks leven razen we maar door en vergeten we soms dat we een lichaam hebben. Waar normaal meer van het uit het hoofd wordt geregeerd ipv het lijf. Door weer in contact met lichaam te komen kan je inzichtelijk worden van je pijn en/of vermoeidheid in je lijf. Wat vertellen de pijnen over jou en je staat? Het zorgt ervoor dat je pijn en stress op tijd opmerkt  en burn outs en nog meer stress voorkomen kunnen worden.

Bron: https://www.infonu.nl/

 

 

Share the love:
error