Deze 8 kruiden mogen niet ontbreken in je keukenkastje

Kruiden zijn erg gezond en in deze tijd wordt er veel gebruik van verschillende kruiden. Vast gebruik je zelf wel is bepaalde kruiden maar weet je niet goed waar het goed voor is. Hierbij een overzicht van verschillende kruiden en hun werking en hoe je het bijvoorbeeld kan verwerken/inplementeren in je dagelijks leven

Munt

Munt heeft een kalmerende werking op je darmen. Mensen met een prikkelbaar darm syndroom doen er goed aan om dit geregeld dit geregeld te nemen. Muntthee is dan een goede optie om geregeld munt tot je te nemen.

Koriander

Koriander heeft het vermogen om menstruatiepijnen doen te verminderen. Het is rijk aan ijzer, waardoor het gebruikt kan worden tegen bloedarmoede ook is het goed voor je afweersysteem. Het is ook een krachtige ontgifter tegen zware metalen. Door de ontstekingsremmende werking bestrijdt het ontstekingen zoals bij reuma en artritis veroorzaakt. Koriander heeft wel een overheersende smaak en je moet er van houden. Het kan door salades, soepen en sauzen of garnering gebruikt worden.

Oregano

Oregano wordt veel verwerkt in de italiaanse keuken en is rijk aan vitamine K, ijzer en calcium. De etherische olie heeft vooral een antibiotische werking en werkt goed bij het bestrijden van verschillende micro organisme in het lichaam. Oregano kan je door de pasta saus doen of in een bouillon.

Basilicum

Basilicum houdt je hoofd en denkvermogen scherp en helder. Ook heeft het kalmerende en spijtverteringsbevorderende eigenschappen. Zelf maak ik altijd tomaat, mozarella met basilicum er overheen. Of een ovenschotel met courgette, tomaat, mozarella en maak het af met basilicum. Maar je kan ook basilicum thee drinken. Ook ontspant het je zenuwstelsel en slaap je er goed op.

Citroenmelisse

Citroenmelisse weldadig is voor iedereen die zichzelf altijd pusht meer dingen gedaan te krijgen en zichzelf daardoor uitput? Het kruid werkt opbeurend en heeft een rustgevend effect bij hartkloppingen en angst. Citroenmelisse helpt ook om maag- en darmklachten, veroorzaakt door stress, te verzachten.  Het gaat daarbij ook nog aderverkalking tegen. Je kunt citroenmelisse thee nemen maar ook een limonade van citroenmelisse maken of een heerlijke massage met citroenmelisse olie nemen.

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid dat meerdere geneeskundige en gezonde eigenschappen heeft; goed voor de bloedsomloop, spijsvertering, je energie en het tegen gaan van vrije radicalen. Dit komt omdat rozemarijn een goed anti oxidant is. Je kunt rozemarijn in de thee doen(na het eten is goed voor de spijsvertering) of je kunt het als garnering over groente of vlees doen. Of over zelfgemaakt brood;-)

Tijm

Tijm helpt tegen verkoudheid en griep. Het heeft een goede anti bacteriële werking. Maak er een siroop van door flink wat takjes tijm in heet water een nacht lang te laten trekken. Als je dit water afzeeft en aanvult met een half deel suiker, is je siroop klaar.

Kurkuma

Kurkuma is 1 van de krachtigste natuurproducten die er bestaat omdat het voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden. Het bezit sterke pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan in gezet worden bij Psoriassis, alzheimer, depressie, slaapstoornis, MS, leukemie, prostaatkanker, huidkanker, om de gezonde cellen in takt te houden bij chemotherapie maar ook bij diarree, winderigheid, artritis, buikpijn, opgezwollen buik, verlies van eetlust. Ik doe het zelf altijd door mijn indiase curry. In India wordt het door heel veel eten gedaan. Ik snijd het dan fijn en doe het er door. Maar je kunt ook een limonade van kurkuma maken. Zie recept: https://healthwatch.eu/nl/kurkuma-limonade-een-succesvolle-natuurlijke-behandeling-tegen-allerlei-ziektes/

Let wel op als je bij de dokter vaste klant bent dat je het wel afstemt bij de dokter.

Tijm, basilicum, peppermint en oregano zitten ook verwerkt in de Raindrop massage en heeft zo ook zijn verschillende goede werkingen op het lichaam. De olieën van Young living hebben een plantaardige basis en goede helende werking op het lichaam. Meer hier over weten? Klik op de link: https://happylivingcompany.com/raindrop-ontspanningsmassage/

Bron: https://www.infonu.nl/ ; https://www.vivonline.nl/

Share the love:
error