Zullen we nog een bakkie doen?;-)

Heel veel mensen drinken vaak koffie. Koffie is lekker maar is niet altijd even gezond. Als je bijvoorbeeld vaak en veel koffie drinkt en je krijgt een keer niet op tijd kan je hier al bijvoorbeeld een verslaving aan caffeine aan oplopen wat kan resulteren in hoofdpijn bij te kort aan. Plus dat koffie je lichaam verzuurd. Verzuring wil zeggen dat je lichaam over gaat op spanning en stress.

Met thee en dan bedoel ik vooral goede thee, zoals biologische thee en groene thee, citroen thee, munt thee, rooibos of gember thee en alle soorten kruidenthee waar ook geen theëine in zit. Dit zijn goede natuurlijke theeën waar je lichaam op verschillende manieren kan ondersteunen en talloze gezonde functie’s heeft.

Gebleken uit Japans onderzoek dat bij 5 kopjes groene thee per dag je aanzienlijk ouder wordt en de sterfkans beduidend minder is. Groene thee heeft verschillende goede voordelen:

 1. Boordevol anti oxidanten
 2. Goed voor de hersenfunctie
 3. Bevordert de vetverbranding: meer energie
 4. Verkleint het risico op welvaartsziektes
 5. Verbetert de gezondheid van het gebit
 6. Helpt tegen obesitas
 7. Je leeft langer
 8. Je lichaam ontzuurt met groene thee en houdt je zuurgraad goed op pijl
 9. Groene thee beschermt je lever tegen schadelijke effecten van alcohol
 10. Groene thee zorgt voor minder stress.
 11. Het concentratie vermogen wordt goed op pijl gehouden.

Wat is verzuren precies?

Om goed te kunnen functioneren moeten alle weefsels en organen in ons lichaam de juiste pH-waarde hebben. Het lichaam kan dat prima zelf regelen: dreigt je bloed te zuur te worden, dan wordt natriumbicarbonaat ingezet om het zuur te neutraliseren. De dagelijkse dosis afvalzuren kunnen dan via de normale uitscheidingsorganen je lichaam verlaten. Maar helaas: door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden, ontstaan er in ons lichaam steeds meer zuurresten. Die zetten zich vast in weefsels, spieren en gewrichten. En dit proces wordt verzuring genoemd.

Meer weten over natuurlijke theeën?

Groene thee is 1 van de meeste gezondste theeën die er is. Je kan opzich veel groene thee drinken maar overdrijf het niet met 10 kopjes op een dag, want alles waar te voor staat is niet goed. Wil je meer weten over de voordelen van verschillende natuurlijke theeën en eventuele nadelen? Kijk op; www.teaking.nl

Voor nu dus gezellig thee-leuten met je vriendinnen ipv borrelen;-)

Bron: https://www.vivonline.nl

Share the love:
error