Gezond?

In Nederland wonen heel veel mensen. Ruim 17 miljoen mensen wat al aan het oplopen is naar de 18 miljoen.  De meeste mensen in Nederland worden steeds ouder maar worden ook steeds eerder ziek en lopen iets op. Dit wordt tegenwoordig ook wel welvaartziektes genoemd. Te denken is dan aan: diabetis, te hoog chollestrol, obesitas, hart en vaat ziekten, depressies’s, lever en maag aandoeningen, kanker, migraine, dimensie, gewrichtspijn, luchtwegaandoeningen en overgewicht. Voor al deze welvaartziektes gaan de meeste mensen naar de dokter en krijgen de meeste mensen pillen wat een tijdelijke oplossing is en wat de echte oorzaak niet aanpakt. Symptoom bestrijding ook wel genoemd.

Een pilletje of één kuurtje kan wel voor een  kleine klacht maar voor langere tijd pillen en kuurtjes slinken brengt het lijf niet veel goeds. Het lichaam kan zich niet goed herstellen na veel pillen en kuren en het zal uiteindelijk niet meer werken. Daarbij komen er ook nog veel bijwerkingen opzetten.

Voorkomen is beter dan genezen

Er kan veel vooraf voorkomen worden door dat mensen meer naar hun lichaam gaan luisteren en bewuster gaan worden. Het is zaak om dingen op tijd te gaan signaleren. Door bijvoorbeeld te gaan sporten, gezonder te gaan eten maar mentale gesteldheid is daar zeker ook bij van belang.  Als jij tenslotte lichamelijk niet in orde bent dan gaat dat ook mentaal opbreken, je wordt prikkelbaarder, geen concentratie etc.  En wanneer je ook veel stress in je hoofd ervaart krijg je daar ook lichamelijke klachten van, bijvoorbeeld in je hoofd. Je hoofd staat altijd in verbinding met je lichaam en visa versa.

Middelen die jou gezondheid goed in balans houden zijn o.a.:

  • Sporten (dit houd je lichaam gezond)
  • Mindfullness (voor je mentale gezondheid)
  • Rust (voor je lichaam en geest)
  • Slaap (voor lichaam en geest)
  • Suikervrij/zoutloos eten (voor je lichaam)
  • Leergierig zijn (dit houdt je mentale gezondheid in balans)
  • Sociaal zijn (dit zorgt ervoor dat je niet vereenzaamt en je zorgen kwijt kan)
  • Gezondheids/ontspannings behandelingen (voor lichaam en geest)

Bewustwording

Het bewustwordingsproces kan bij veel mensen nog veel meer verbeterd worden. Heb jij je trauma’s bijvoorbeeld wel goed verwerkt? De aanhoudende pijnklachten in je lichaam, waar komen ze echt vandaan? De haat in je scheiding, jaren lange haat is echt niet goed. Niet voor je ex, niet voor je kinderen maar ook zeker voor jou zelf niet. Leer te vergeven maar ook de betekenis van vergeven. Waar komt die burn-out nou echt vandaan? Is het echt een burn-out? Die vermoeidheid komt die van m’n werk of van het constant op mijn iphone zitten? Of komt het van het opgelegde plaatje in mijn hoofd? Waar zitten mijn grenzen? Wat zijn mijn grenzen? Hoe ben ik geprogrammeerd door de media, ouders of werk?

Het zijn allemaal belangrijke onderwerpen waar we mee te maken kunnen krijgen. In deze snelle wereld staan we daar vaak helemaal niet bij stil maar ze zijn toch echt wel heel belangrijk.

Meer info?

Wil jij weten wat er mogelijk is voor jou op alternatief gezondheidsgebied? Kijk dan op de website van The Happy living company. Frequentie therapie en o.a. etherische oliën kunnen veel voor je gezondheid betekenen.

Bron: https://ziektemeter.nl

Share the love:
error