Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn aromatische oliën die afkomstig zijn van een plant maar die geen vetten bevatten. Etherische oliën heb je in heel veel soorten en maten. Twee belangrijke en professionele verkopers van deze oliën zijn: Young living & Dottera.   

Deze oliën zijn met veel liefde en passie en professionaliteit gemaakt maar ook heel belangrijk op een natuurlijke en eerlijke manier.

Waarvoor inzetbaar?

De etherische oliën kunnen voor allerlei dingen ingezet worden. Voor o.a. emotionele disbalans, voor huis, tuin en keuken dingen zoals wonden, bij ziekte, door maaltijden, drinken, maar ook om de balans in het lichaam te kunnen herstellen. Maar ook kunnen er creme’s en make-up van gemaakt worden.

Onderaan een aantal tips hoe je de oliën kunt gebruiken:

  1. In de diffuser

De geuren van de oli(ën) kunnen zo op een goede manier oververspreid worden in de ruimte

  1. Bij een massage

Door de oliën op het lichaam aan te brengen (de voeten of de rug bijvoorbeeld) kunnen de pijnen in het lichaam minder worden maar ook inwendig (denk aan spijsvertering, doorbloeding, anti bacterieel, pijn verlichting en spierherstel bijvoorbeeld) Een raindrop massage is hier een goed voorbeeld van. Plus dat je nog is de geurexplosie hebt die goed voor je stemming en mood is.

  1. In bad

Ik heb hem al genoemd bovenin maar het is heerlijk om relaxed in bad te gaan met een heerlijke ontspannen sfeer. Heb je geen bad? Een voetenbadje kan ook heel goed.

  1. Op je lichaam

De oliën worden het meest gebruikt op het lichaam. Waar je het kunt smeren zijn o.a. polsen, slapen, borst en de onderkant van de voeten. Dit zijn meest gebruikte plaatsen op het lichaam maar je kunt het ook op andere plekken gebruiken op het lichaam. Test altijd wel even van te voren hoe je huid op de olie reageert. Door middel van 1 druppeltje op je pols.

  1. Op je kussen

Als je moeite hebt om in slaap te vallen. Doe dan een paar druppels lavendel op de je kussen.

  1. Door het eten of drinken

Er zijn oliën die je door het eten of drinken kunt doen. Dit wordt meestal op de olie zelf vermeld dat je het voor inname kunt gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld heerlijk door de pasta doen. Maar ook heerlijk als verfrissing bijvoorbeeld door het water doen, citroen bijvoorbeeld.

Belangrijke extra informatie

Dit zijn een aantal punten waar je de olie door of bij kunt gebruiken maar er zijn er nog meer. Zo veelzijdig zijn de oliën. Controleer wel altijd even de gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de olie. Ben je bijvoorbeeld zwanger dan kun je het soms niet gebruiken of dien je het te verdunnen met water.  En bij oliën die voor inname gebruikt kunnen worden wordt dit meestal aangegeven. Oliën kunnen ook gemengd worden.

Oliën checken is wel altijd even verstandig omdat sommige oliën heel sterke frequentie hebben. Je kan dit controleren door één druppel bijvoorbeeld op je pols te doen. Zo kun je zien hoe je huid er op reageert.

Wil je is een olie bestellen van Young living? Stuur een berichtje via het contactformulier en ik neem contact met je op.

 

 

Bron: Wikipedia / https://www.happinez.nl/body-yoga/essentiele-olie-dagelijks-gebruik-tips/

Share the love:
error