Ervaar pure ontspanning met de Raindrop ontspanningsmassage

In de jaren  80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde.  Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden.

De Raindrop massage is een massage die begint bij de voeten. De voeten worden met ‘Valor’  behandeld, dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat ze het lichaam helpt energetische balans te vinden. Je kan de rustgevende werking dan al voelen. Valor ruikt ook nog eens erg lekker.  De daaropvolgende Vitaflex techniek met de verschillende oliën bereidt je rug voor op de Raindrop massage.  Met de Vitaflex techniek worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten je innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Daarna worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld. Door het opbrengen van de olie op je rug met vederlichte bewegingen en lichte massagetechnieken trekken de plantaardige stoffen in je rugspieren.

Ik heb de Raindrop massage zelf meerdere keren ondergaan en het was erg bijzonder. Niet te vergelijken met de massages die je bij welness-centra kan krijgen. Door het gebruik van de verschillende oliën die, naast dat ze lekker ruiken een prettige werking op mijn spieren hadden, heb ik de massage als erg ontspannen ervaren. De ontspannende werking bleef gedurende een paar dagen ‘hangen’. De oliën trekken in je lichaam en zorgen voor ondersteuning in je lichaam zelf zoals je immuunsysteem en spijsvertering. De oliën werken als een ware magie wat veel te weeg kan brengen.

Na het aanbrengen van de olie op de voeten en daarna de rug en de nek, sluit ik de massage af op de schouders en armen en een warme hotstone behandeling als afsluiting. Hierdoor wordt de o.a. verwarmende werking van de olie versterkt en wordt alles nog warmer. Heerlijk genieten! Deze massage is echt een aanrader, dus voor iedereen die een nieuwe massagetechniek zoekt, probeer deze eens uit!

De massage duurt van begin tot eind ruim 1 uur.

De oliën en verschillende werkingen

De oliën die gebruikt worden bij de Raindrop massage zijn;

Valor: ingredienten zijn Spar, Rozenhout, Wierook, Blauwe boerenwormkruid en Lavendel. Valor werkt op de fysieke, geestelijke, energetische en spirituele levels. Zorgt voor een goede balans en moed.

Oregano: heeft antibacteriële  en ontstekingsremmende eigenschappen.

Thijm: is zeer antibacterieel, voorkomt de groei van infectie veroorzakende micro organismen (virussen, schimmels en parasieten). Dringt makkelijk in door de huid en komt snel in het lichaam.

Basilicum: kan de spieren ontspannen en is daarnaast ontstekingsremmend en antibacterieel.

Cypres: bevordert de circulatie, vermindert spasme en zwellingen en helpt weefsel te herstellen.

Wintergreen: is ontstekingsremmend en vermindert pijn, is perfect voor botten, gewrichten en spieren.

Marjolyn: is antiseptisch en antibacterieel, ontspant zenuwen en spieren en helpt de spieren te versterken.

Peppermint: Helpt alle oliën beter in te trekken in de huid. Bestrijdt pijn, stimuleert de circulatie en verkoelt ontstoken weefsel.

Aroma Siez: ingrediënten  zijn Basilicum, Cipres, Marjolein, Lavendel, Pepermunt. Aroma Siez is ontstekingsremmend, ontspant spieren, bevordert de circulatie en vermindert hoofdpijn.

In het algemeen kan een behandeling helpen bij rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren te verminderen. Het kan je immuunsysteem versterken, het helpt je sneller te herstellen van verwondingen, verwerkt afvalstoffen en tevens heerlijk voor ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Massage

59
  • Ruim 60 Minuten
Vraag Massage Aan