Wandelen heeft veel goede functie’s

 

 

Heel veel mensen hebben op dit moment een druk leven. Ouders die tegenwoordig beide werken en er voor de kinderen dienen te zijn. Daar gaat soms best veel tijd en stress in zitten. Dan zijn er onder de jongeren steeds meer burn-outs. Het leven kan hectisch zijn. De druk ligt hoger, we moeten te veel, we hebben te veel en we vergeten waar het werkelijk om gaat. 

In mijn praktijk kom ik mensen tegen die 40 tot 60 uur werken. Of inderdaad met burn out klachten. Of mensen die op de schop zitten bij hun werkgever bij een leeftijd waar het moeilijk is om daarna weer aan een baan te komen. Het zijn zomaar een aantal voorbeelden waar mensen meelopen en wat stress veroorzaakt. Daar geef ik een aantal tips aan mee. Want alles komt en staat met een gezonde lifestyle.

Ga iedere dag een half uur wandelen. Wandelen is erg goed voor je. Wandelen heeft positieve aspecten op het gebied van;

* Stemming

* Gezondheid

* Levensduur

* Gewicht

* Hart

* Botten

* Hersenen

* Geheugen

En als je wandelen in bossen meeneemt heeft dat nog extra positief effect. In Japan hebben ze hier studie’s naar gedaan en is gebleken dat dit aanzienlijke positieve effecten op je gezondheid heeft.

Wandelen kost niks en kan je alleen doen maar ook samen, in de drukte of in rust, in de zon of in de regen en voor alle is wat te zeggen. Gister ben ik zelf in de kou gaan wandelen in de avond na het eten. Ik werd al vrij snel rozig daarna en heb heerlijk geslapen.